Ziua Porților Deschise-In Memoriam Elie Wiesel

0
303

La 30 septembrie 2016 Elie Wiesel ar fi împlinit 88 de ani. Neobosit militant pentru libertate și drepturile omului, pentru înțelegere și dialog între oameni, scriitorul Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, rămâne un model de verticalitate umană și un reper pentru activitate profesională, anunţă muzeograful Alina Marincean pe siteul Sighet Online.

Pentru a onora memoria celui care a fost profesor, soț, tată și bunic – Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș, Casa Memorială Elie Wiesel- organizează vineri 30 septembrie, ora 11, Ziua Porților Deschise-In Memoriam Elie Wiesel(1928-2016).

În cadrul evenimentului vor participa oficialități locale și regionale, profesori, elevi și studenți  care în cadrul une mese rotunde vor dezbate principalele teme ale creației lui Elie Wiesel. Expoziția din cadrul muzeului va putea fi vizitată în regim gratuit pe parcursul întregii zile și vor putea fi vizionate filme documetare legate viața și activitatea lui Elie Wiesel și a comunitații evreiești din Sighetu Marmației.l

 

LĂSAȚI UN MESAJ