Ziua Armatei Române, sărbătorită la Baia Mare! Ceremonial militar şi depuneri de coroane la Monumentul Ostașului Român

0
627
ziua-armatei-baia-mare1
În fiecare an, pe 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei Române, prilej de aducere aminte și comemorare a jertfelor sutelor de mii de ostași români căzuți la datorie. Festivități ocazionate de sărbătorirea acestei zile au fost organizate și la Baia Mare, la Monumentul Ostașului Român.
Marți dimineața, începând cu ora 11.00, la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare, a avut loc ceremonialul religios și de depunere a coroanelor de flori, ocazionat de Ziua Armatei Române.
Astăzi s-au împlinit 72 de ani de când Armata Română elibera ultima localitate sub ocupație străină, orașul Carei. Pe 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară.
În prezența oficialităților județene și locale, a avut loc un ceremonial militar, o slujbă de pomenire și depuneri de coroane de flori, în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă.
ziua-armatei-baia-mare2
La ceremonialul de la Monumentul Ostașului Român au participat prefectul județului Maramureș, Lupuț Sebastian-Mihai și Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Consiliului Local, ai partidelor, instituțiilor deconcentrate și ai organizațiilor veteranilor de război.
Debutul evenimentului a fost marcat de intonarea Imnului Național al României, de către fanfara militară.
A fost prezentă, de asemenea, și Viorica Cherecheș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și locul 1 pe lista de candidați la alegerile din 11 decembrie, pentru Camera Deputaților, din Partea PNL Maramureș. Împreună cu membrii Coaliției pentru Baia Mare și reprezentanții PNL, a depus o coroană de flori în semn de omagiu pentru ostașii români căzuți la datorie.

Manifestarea dedicată sărbătoririi Zilei Armatei Române s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane și cu defilarea gărzii de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ