VIDEO! Incident la aterizarea unui avion Wizz Air la Satu Mare?

0
2832

Pentru cineva care privește imaginile filmate cu ocazia aterizării primei curse aeriene internaționale sosite aseară, în jurul orei 18.55, pe aeroportul din Satu Mare, așa ar fi putut părea. Asta deoarece la intrarea în zona destinată debarcării pasagerilor, aeronava companiei Wizz Air, un Airbus A 320, având la bord peste 140 de pasageri veniți de la Londra, a fost întâmpinată cu jeturi ale tunurilor de apă cu care sunt dotate autospecialele de intervenție de pe aeroport.

Dar nu, pasagerii veniți din capitala Marii Britanii au coborât cât se poate de liniștiți din avion, spunând-le celor care îi așteptau că au avut parte de un zbor foarte plăcut și lipsit de orice incidente, iar „recuzita” asigurată de tunurile cu apă nu reprezintă altceva decât, se pare, „un botez” pe care îl primesc aeronavele atunci când aterizează pe un aeroport nou sau atunci când, printr-o nouă cursă, marchează o extindere a activității unuia vechi, cum e cazul aeroportului din Satu Mare.

De altfel, în timp ce aeronava Wizz Air ateriza, în incinta aerogării, alți peste 170 de pasageri își făcuseră deja formalitățile și așteptau să fie îmbarcați pe aceeași aeronavă, cu destinația Londra.

Compania Wizz Air va asigura 2 curse pe săptămână, luni și vineri. Astfel, aeronava va decola de la Aeroportul Luton din Londra, la 14.15  și va ajunge la Satu Mare la ora 18.55. Apoi, același avion va decola de la Satu Mare la 19.25 și va ateriza la aeroportul Luton la 20.15.

Dacă este cumpărat din timp, prețul unui bilet începe de la 109 RON, preț la care călătorul poate avea doar un bagaj mic de mână. Pentru 288 de lei, călătorii pot beneficia de un bagaj mare la cală, un bagaj mare de mână, pe lângă cel mic, își vor putea selecta locurile, vor beneficia de îmbarcare prioritară și altele.

Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri, și Airbus A321, cu 230 de locuri.

O creștere a numărului de orașe din Europa care vor avea legătură directa cu aeroportul Satu Mare este avută în vedere de către compania Wizz Air. În funcție de solicitări, acest lucru va fi anunțat ulterior.

Aeroportul Satu Mare se află în plin proces de reabilitare şi modernizare, lucrările la pista de aterizare fiind aproape de finalizare. În scurt timp, vor începe şi cele pentru modernizarea şi extinderea aerogării. Valoarea totală a proiectului este de 66.293.636,26 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ