VICTORIA UNUI PARLAMENTAR DE MARAMUREȘ: Familia Nan a învins

0
1160

ribunalul local Nord-Troms (Tingretten) din Norvegia a anuntat vineri că a dat dreptate familiei Nan prin anularea deciziei Comisiei din Consiliul Judetean (Fylkesnemnda) astfel că familia își va primi înapoi cei doi copii. In februarie, Fylkesnemnda a decis sa transfere permanent drepturile de ingrijire a minorilor de la parinti catre protectia copilului (Barnevernet).

Familia Nan a trecut prin clipe foarte grele după ce au rămas fără copii, mai apoi și cei doi minori fiind despărtiți.

Cauza familiei a fost susținută de mai mulți parlamentari, printre care Ben Oni Ardelean și Mircea Dolha, parlamentar de Maramureș.

Mircea Dolha a susținut cauza familiei Nan.

Dolha a fost și în Norvegia susținând cauza familiei Bodnariu.

Mihaela Nan a declarat în iarna trecută pentru Adevărul că explicația primită pentru despărțirea copiilor a fost aceea că mama surogat, în grija căreia au fost plasați cei doi copii, nu mai poate face față cu ambii copii.
Mihaela Nan a mai declarat că a încercat să facă solicitări pentru a primi lămuriri, dar nu a primit niciun răspuns, neștiind nimic în momentul de față de băiat.
„Nu vor să îmi dea niciun fel de detaliu. Nu știu când au fost despărțiți. Ei au spus că vineri, dar cred că s-a întâmplat mai devreme. Am făcut plângere, dar nici nu îi interesează. Am trimis emailuri, nici măcar nu au bunul simț să îmi răspundă. Mi-au rupt toate contactele cu copiii. Nu îmi dau nicio hârtie. Încă mai consider că trăiesc un scenariu dintr-un film. Oriunde ai face plângeri nu te bagă nimeni în seamă. Oricât de puternic ai fi, oaemnii ăștia te distrug. Și-au încălcat toate legile lor, dar măcar să mă lase să vorbesc cu copiii”, a declarat Mihaela Nan pentru sursa citată.
Dumitru și Mihaela Nan au rămas fără copii, fiind acuzați de violențe asupra micuților după ce fetița de șapte ani a declarat că a fost bătută. Din prima săptămână din care au rămas fără copii, Dumitru și Mihaela Nan au primit dreptul de a-i vedea pe Bianca și Dragoș, aflați la o distanță de 300 de km de casă, câte două ore pe săptămână.
Barnevernet a ajuns în atenția publicului din România după ce Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, a rămas fără cei cinci copii, dintre care cel mai mic avea patru luni în momentul în care a fost luat din familie.

LĂSAȚI UN MESAJ