Trebuie să le afli! 10 trucuri extrem de utie în bucătărie

0
2185

1. Pune usturoiul într-un bol şi acoperă-l cu un altul. Agită cele două boluri şi în celmai scurt timp, căţeii de usturoi vor fi curăţaţi.

2. Vrei să storci repede toată zeama dintr-o lămâie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde înainte de a scoate sucul din ea.

3. Dacă prepari o prajitură cu unt, congelează-l şi dă-l prin răzătoare pentru a-l incorpora mai rapid în compoziţia desertului.

4. Curăţă căpşunele rapid, trecând un pai prin mijlocul fructului.

5. În timp ce pregăteşti mâncarea, pune o lingură de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama să dea pe dinafară.

6. Pune caserola cu îngheţată într-o pungă ermetică şi apoi bag-o la congelator. Astfel, textura pufoasă a îngheţatei se va păstra intactă.

7. Vrei să prepari peşte la grătar? Pune-l pe un pat de felii de lămâie pentru ca el să absoarbă aroma şi să nu se mai lipească.

8. Pune un cub de gheaţă în farfuria cu mâncare dacă vrei să scapi de excesul de grăsime din mâncare. Grăsimea se va strânge în jurul gheţii, iar tu o vei putea înlătura rapid.

9. Înlocuieşte cuburile de gheaţă cu fructe congelate atunci când vrei să răceşti băuturile alcoolice. Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poţi folosi căpşune, mure, zmeură sau chiar cireşe.

10. Ai pus prea multă sare în mâncare? Adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toată sarea, iar mâncarea va fi din nou delicioasă.

Sursa: gustos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ