Thrillerul psihologic care a debutat pe primul loc în box office-ul românesc

0
481

Thrillerul psihologic „Fata din tren/ The Girl on the Train”, inspirat din romanul omonim al scriitoarei britanice Paula Hawkins şi regizat de Tate Taylor, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 518.091 de lei, după ce a fost vizionat de 27.285 de spectatori, potrivit News.ro.

Actriţa Emily Blunt joacă rolul unei tinere femei divorţate, deprimată şi consumatoare de alcool, care se găseşte dintr-o dată în situaţia de a ancheta dispariţia unei femei din cartierul în care locuieşte.

Filmul „Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi/ Miss Peregrine’s Home for Peculiars”, de Tim Burton, cu Eva Green în rolul principal, a coborât, după a doua săptămână de la lansarea în cinematografele româneşti, pe locul al doilea în clasament, cu încasări de 425.424 de lei şi 19.172 de spectatori, potrivit cinemagia.ro.

Adaptat dintr-o serie de romane pentru adolescenţi scrise de americanul Ransom Riggs, acest lungmetraj spune povestea tânărului Jacob, interpretat de Asa Butterfield, care descoperă o casă ce pare desprinsă din altă lume, locuită de tineri ciudaţi, înzestraţi cu superputeri şi protejaţi de o femeie-corb, interpretată de Eva Green.

Pelicula „Două Lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich 2016, a debutat pe locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 424.926 de lei, fiind vizionat de 27.182 de spectatori. Astfel, filmul a devenit cel mai mare succes românesc pe piaţa cinematografică internă în anul 2016, după ce a doborât recordul de spectatori şi de încasări pentru un film autohton în weekendul de debut.

Din distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Pelicula, inspirată de nuvela lui Ion Luca Caragiale „Două loturi”, spune povestea comică a trei bărbaţi dintr-un mic oraş de provincie care câştigă marele premiu la Loto. Nu după mult timp, biletul câştigător nu mai e de găsit, aşa că cei trei sunt nevoiţi să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze.

Comedia „Hoţi de geniu/ Masterminds”, regizată de Jared Hess, a debutat pe locul al patrulea în box office cu încasări de 424.143 de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori. Un paznic de noapte la o companie de automobile blindate din sudul Statelor Unite organizează unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istoria Americii, potrivit cinemagia.ro. Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Zach Galifianakis, Owen Wilson, Leslie Jones, Kristen Wiig, Kate McKinnon şi Jason Sudeikis.

Pe poziţia a cinea în clasament se află animaţia „Berzele/ Storks”, de Nicholas Stoller de Doug Sweetland, cu încasări de 333.403 de lei şi 17.671 de spectatori. Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-născuţi, s-au reprofilat. Ele nu mai expediază bebeluşi, ci pachete. Când apare, însă, o comandă pentru un pui de om, cea mai competentă barză-curier trebuie să îndrepte problema şi să livreze copilul.

„Deepwater Horizon: Eroi în largul mării”, regizat de J.C. Chandor şi Peter Berg, a coborât de pe locul al doilea în box office-ul românesc pe cel de-al şaselea, cu încasări de 240.293 de lei şi 11.996 de spectatori. Acest lungmetraj, ce transpune pe marele ecran o explozie de proporţii, petrecută pe platforma marină Deepwater Horizon, care a făcut 11 morţi, 17 răniţi şi a generat o catastrofă ecologică uriaşă, îi are în rolurile principale pe actorii Mark Wahlberg, Kate Hudson, Gina Rodriguez, Kurt Russell şi John Malkovich.

„#Selfie 69”, de Cristina Iacob, a coborât, după a patra săptămână de la lansarea pe marile ecrane, pe locul al şaptelea în clasament, cu încasări de 181.990 de lei, după ce a fost vizionat de 9.183 de spectatori.

Pelicula „Cei Şapte Magnifici/ The Magnificent Seven”, de Antoine Fuqua, o readaptare modernă a poveştii lui Akira Kurosawa într-un western de acţiune, ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi, a coborât pe poziţia a opta în clasamentul românesc, cu încasări de 128.259 de lei. Distribuitorul Forum Film a decis să raporteze doar încasările, nu şi numărul de spectatori.

Filmul ştiinţifico-fantastic ”Nerve: Adevăr sau Provocare”, care îi are în rolurile principale pe Miles Heizer şi Kimiko Glenn, a adunat, după a patra săptămână pe marile ecrane, suma de 105.278 de lei, fiind vizionat de 5.563 de spectatori. Pelicula regizată de Henry Joost şi Ariel Schulman se află acum pe locul al nouălea.

Locul al zecelea în topul ultimei săptămâni este ocupat de „Bridget Jones însărcinată/ Bridget Jones’s Baby”, cu Renée Zellweger, Colin Firth şi Patrick Dempsey în rolurile principale, care a avut încasări de 89.645 de lei şi 4.167 de spectatori. Regizat de Sharon Maguire, noul film din seria „Bridget Jones” prezintă aventurile prin care trece protagonista seriei după ce află că este însărcinată.

LĂSAȚI UN MESAJ