Ştiaţi că…?

0
543

Dacă frecaţi cu un miez de nucă zgârieturile şi juliturile de pe mobila de lemn, acestea dispar ca prin minune!

Puteţi găsi micile obiecte precum cerceii căzuţi pe jos acoperind gura ţevii aspiratorului cu un ciorap de nailon.

În lipsa unui dispzitiv modern, lama cuţitelor se ascute perfect pe marginea ghivecelor de lut. De asemenea, dacă au depuneri de rugină, le puteţi curăţa cu o jumatate de ceapă înmuiată în zahăr tos.

Petele de cerneală ori pix de pe diferite ţesături pot fi uşor înlăturate cu lapte fierbinte sau zeamă călduţă de lămâie.

În cazul pişcăturilor de ţânţar sau a iritaţiilor, puteţi scăpa de senzaţia neplăcută de mâncărime frecând uşor zona afectată cu coajă de banană. Astfel, rana se va vindeca mai repede.

Cojile de banană sunt bogate în calciu şi magneziu, motiv pentru care e bine să ţneţi o coajă de banană în apa cu care udaţi florile.

În vreme ce bijuteriile din argint îşi recapată strălucirea prin spălarea cu pastă de dinţi sau bicarbonat de sodiu, aurul începe instant să strălucească după ce este clătit cu bere.

Puteţi scăpa de neplăcuta decolorare a hainelor după spălare amestecând o linguriţă de piper negru în detergent.

Zaţul de cafea are multiple întrebuinţări în gospodărie. Pe lângă faptul că poate fi pus în pământul de flori pentru ca acestea să fie mai sănătoase, mai poate fi utilizat drept odorizant de frigider (un bol cu zaţ de cafea va absorbi mirosurile neplăcute).

LĂSAȚI UN MESAJ