Salariul mediu în MM mai mic decât în Satu Mare, Sălaj, Bistriţa şi Suceava

0
385

Salariul mediu din judeţul Maramureş a fost anul trecut mai mic decât cel din Satu Mare. 1376 lei a fost salariul mediu în MM, în timp ce e în Satu Mare de 1465 lei, relevă datele publicate de Ziarul Financiar.

De asemenea salariul mediu a fost mai mare şi în alte judeţe limitrofe MM:Sălaj-1493 lei şi Bistriţa Năsud-1483 lei.

În Suceava a fost de 1489 lei.

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună în 2015, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În schimb, un angajat din Neamţ a câştigat anul trecut, în medie, 1.360 de lei net pe lună, adică jumătate din salariul mediu al unui angajat din Bucureşti, aceasta fiind judeţul în care angajaţii au avut cele mai mici salarii medii din economie în 2015.

Exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).

„Sunt surprins de faptul că nivelul salariului mediu din Timiş este peste cel din Cluj, pentru că în Cluj s-a dezvoltat foarte mult zona de IT, unde salariile sunt mai mari. Nu mai găsim candidaţi pe salariul minim pe economie (de 925 de lei net pe lună – n.red.), aproape că nu mai livrăm pentru clienţii care solicită asta. Chiar şi pe proiecte de relocare le recomandăm clien­ţilor care au salarii mai mici să dea prime pen­tru prezenţă, ca să crească veniturile oamenilor cumva”, a explicat Felix Toma, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România.

LĂSAȚI UN MESAJ