Românii, lideri regionali la numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone

0
380

Românii sunt lideri regionali în ceea ce privește numărul de persoane care dețin mai mult de un smartphone și îl utilizează minimum patru ore pe zi, potrivit unui studiu de specialitate, remis marți AGERPRES.

„Dintre cele 23 de țări analizate în cadrul studiului, România, alături de Bulgaria, au arătat cel mai mare potențial de dezvoltare al segmentului de plăți mobile. În prezent, doar un român din 25 a declarat că efectuează plăți de pe mobil, însă procentul celor care au afirmat că ar prefera să utilizeze smartphone-ul pentru plăți este semnificativ mai mare, respectiv de 69%„, relevă datele unui studiu realizat de IPSOS Research pentru Mastercard.

Potrivit acestuia, la nivelul întregii Europe Centrale și de Est, smartphone-ul este dispozitivul cu cel mai mare potențial de a înlocui cardul ca metodă de plată preferată, 8 din 10 consumatori din regiune indicând acest dispozitiv ca fiind instrumentul lor preferat de plată, după card.

Studiul a identificat românii ca fiind cei mai optimiști dintre europeni cu privire la efectul pozitiv al inovației asupra societății, astfel 82% dintre aceștia cred că inovația este benefică pentru societate, un procentaj mai ridicat decât în țări dezvoltate, precum Franța (64%), Germania (70%) sau Marea Britanie (74%).

LĂSAȚI UN MESAJ