Plecări în masă de la EVZ la România Liberă: Mircea Marian şi Silviu Sergiu, ultimii demisionari

0
480

Ziua și plecarea de la cotidianul Evenimentul Zilei, care altă dată era cel mai citit ziar din România. Aproape toți jurnaliștii cunoscuți de la departamentul Politic au părăsit „barca” și au acceptat alte oferte, scrie bugetul.ro.

Prima care a spus la revedere Evz a fost Andreea Udrea, care s-a orientat spre comunicare politică. A urmat apoi Mălin Bot, coordonatorul Evz online. Scos de pe TV, pentru că cei de la conducere îl considerau prea incisiv, acesta a fost imediat cooptat în echipa România Liberă.

Lovitura de imagine pentru Evz este însă dată de cei doi formatori de opinie ai ziarului, care au și cel mai mare impact în social media. Mai întâi Mircea Marian și-a anunțat plecarea, iar în dimineața aceasta și Silviu Sergiu a mărturist că se îndreaptă tot spre România Liberă.

Redactorul șef al Evz, Simona Ionescu, a izbucnit într-o postare pe facebook și a suferat că Mircea Marian și Silviu Sergiu pleacă pentru că nu mai cred în Traian Băsescu, dar că Evz rămâne fidel fostului șef al statului. Pract aceasta a recunoscut oficial afinitatea ziarului.

„EVENIMENTUL ZILEI FACE ANGAJARI. A venit toamna, politicienii se pregatesc de alegeri, au nevoie de media. Scenariu vechi, pe care l-am mai traversat prin presa ultimilor 26 de ani. Dintr-odata, Dan Adamescu, patronul de la Romania libera, s-a hotarat sa investeasca in ziar si sa schimbe echipa. Asa ca redactia EVZ a inceput sa se goleasca de formatorii de opinie. A plecat Malin Bot, urmeaza sa plece Mircea Marian si Silviu Sergiu. Fiecare a ales sa iasa din scena ”mustind de basism” a EVZ, iar oferta financiara e de inteles intr-o mare masura. Imi pare rau de despartirea de Mircea si Silviu, nu ne-am batut, nu ne scoatem ochii si, probabil, ca vom mai bea o cafea impreuna. Ei spun ca nu mai cred in Traian Basescu, eu, Dan si alti cativa credem ca e politicianul care a facut ceva pentru tara, schimba lucruri si convinge. Acum, insa, Evenimentul zilei se pregateste sa completeze echipa cu alti jurnalisti”, a scris Simona Ionescu pe facebook.

România Liberă, pe cai mari

Interesanta este însă reinventarea ziarului România Liberă, condusă până nu demult de Dan Turturică. În momentul de față, jurnalistul Sabin Orcan a preluat managementul ziarului și odată cu el a început și seria recrutărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ