Peste 26.000 pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii maramureșeni

0
369

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat și confiscat peste 26.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 239.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Ieri, 26 septembrie a.c., în jurul orei 8.00, un echipaj al politiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localității de frontieră Valea Vișeului mai multe persoane care se deplasau către interiorul țării transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, care nu s-au supus, fugind spre teritoriul statului vecin. Lucrătorii noștri au reținut o persoană de sex masculin, identificată ulterior ca fiind Iulian C., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La cercetarea terenului, au fost descoperite 26 colete care contineau țigări.

Acestea împreună cu persoana în cauză au fost duse la sediul STPF Maramureș în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.769 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 114.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Maramureșeanul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ