Nu îl vei mai arunca niciodată! Nici nu ţi-ai fi închipuit câte poţi face cu… zaţul de cafea!

0
33665

Cafeaua poate avea mai multe roluri în afară de acela de a te trezi dimineaţa. Mai precis, zaţul de cafea te poate scoate din încurcătură în foarte multe situaţii!

  1. Ţine departe dăunătorii

Puneţi zaţ de cafea peste plante pentru a ţine departe furnicile, melcii, gândacii sau alţi dăunători. Adăugat în pământul florilor din glastră sau din grădină are rol de îngrăşământ natural: tufele de trandafiri, azaleele, rododendronul, cameliile se înţeleg de minune cu mineralele, vitaminele şi azotul prezent în zaţ.

De asemenea, florile care beneficiază de îngrăşământ natural din resturi de cafea nu vor fi stricate de motăneii jucăuşi, pentru că aceştia nu sunt atraşi de mirosul de cafea şi ocolesc zonele.

  1. Cofeina pentru morcovi

Înainte de a semăna seminţele de morcovi, presăraţi puţin zaţ de cafea uscat pe sol. Va da energie seminţelor şi morcovii se vor face mai mari. În plus, după cum spuneam mai sus, dăunătorii vor sta departe.

  1. Agent de curatare

Zaţul de cafea este excelent pentru curăţarea suprafeţelor murdare. Îl puteţi amesteca şi cu puţin detergent pentru a fi şi mai eficient în curăţare.

  1. Soluţie împotriva mirosului neplăcut

Dacă frigiderul are un miros neplăcut, puneţi într-un recipient zaţ de cafea uscat şi mirosul va dispărea deîndată.

5 Scrub pentru corp

Nu este cazul să vă cumparaţi cine ştie ce scrub scump din comerţ. Puteţi folosi liniştite zaţul de cafea. Trebuie doar să adăugaţi puţină apă călduţă sau puţin ulei de cocos şi este gata.

  1. Cofeină pentru păr

Înainte de a face duş, masează-te cu zaţ de cafea. Vei vedea că, după spălare, părul va fi mai strălucitor şi mai sănătos.

Alte întrebuinţări ale zaţului de cafea

O durere de cap ar trebui alungată mai întâi cu o cafea simplă. Medicamentele pentru migrene sunt pe bază de cofeină, la fel şi produsele ce atenuează celulita. Zaţul de cafea este ideal pentru masaj, cofeina fiind de asemenea principiu activ în multe dintre cremele anticelulitice. Însă, câtă lume mai are astăzi răbdare să aplice remedii naturale, care necesită timp şi din nou rabdare?

Culmea, aceste trucuri chiar dau rezultate. Nu instant (în cazul celulitei), dar perseverenţa este rasplatită. Astfel că, de la următorul ibric sau filtru de cafea, adaugă în zaţul călduţ o lingură de ulei de măsline extravirgin. Aplică masând uşor mixul pe picioare, abdomen, şolduri etc. şi apoi înfăşoară cu o folie de plastic alimentar zonele problemă.

După 15, 20 de minute se îndepărtează plasticul, iar zaţul se clăteşte cu apă caldă. Pentru rezultate bune, operaţiunea se reia de 2 ori pe săptămână pe o perioadă nelimitată.

Tot cu ajutorul zaţului de cafea şi a unei linguri de miere naturală (ori a unui ou) poţi prepara un scrub pentru corp şi faţă, pe care trebuie să-l aplici săptămânal.

În plus, o soluţie din zaţ de cafea refiert şi apă răcită, aplicată pe pielea bronzată cu un pulverizator şi lăsată timp de 20 de minute să acţioneze, păstreaza bronzul mai intens.

De asemenea, părul brunet sau şaten închis poate căpăta nuanţe deosebite dacă este clătit cu o cană de cafea (neîndulcită). Se lasă să acţioneze 5 minute şi se spală cu apă din abundenţă.

Sursa: andreilaslau.ro

LĂSAȚI UN MESAJ