Natalie Portman admite că a avut anumite rezerve să o interpreteze pe Jackie Kennedy

0
484

Actrița Natalie Portman, câștigătoare a prestigioasei statuete a Academiei americane de film, a declarat sâmbătă că a avut la început anumite rezerve pentru interpretarea personajului principal din filmul ”Jackie”, regizat de Pablo Larrain, scrie duminică UPI.com.

Întrebată sâmbătă, la New York, de agenția UPI despre presiunea din perioada de dinaintea interpretării rolului Jackie Kennedy și cum a reușit să portretizeze dimensiunea umană a primei doamne a SUA, actrița a declarat că ”a fost între-adevăr o experiență înfricoșătoare”.

Nu mai jucasem anterior roluri în care trebuia să imit pe cineva, îmi spuneam că mă pregătesc de un eșec pentru că oamenii știu cu adevărat cum vorbea, cum se deplasa și cum arăta ea (n.red. — Jackie Kennedy), a spus actrița în vârstă de 35 de ani.

”Am fost atât impresionată de scenariu cât și de viziunea lui Pablo, care avea rolul de a examina acea latura umană a unei persoane pe care o considerăm un fel de simbol, încât am zis hai să o facem, pentru că suntem oameni, nu suntem chirurgi și dacă aș da-o în bară nimeni nu va avea de suferit”, a spus actrița răzând.

”Lucrând cu Pablo am simțit acea siguranță de a experimenta. Am lucrat cu Tanya Blumstein, care este extraordinară, în ce privește dialectul local și vocea și am ascultat de foarte multe ori benzile de interviuri (…) care au ajutat în obținerea accentului și a vocii respective”, a adăugat Natalie Portman.

Având în distribuție printre alții pe Peter Sarsgaard, John Hurt și Greta Gerwig, ”Jackie” are premiera în cinematografele din SUA la 2 decembrie. Filmul spune povestea modului în care soția lui John F. Kennedy, Jackie, a făcut față și a gestionat la nivel public și privat primele zile de după asasinarea președintelui american, la 22 noiembrie 1963 la Dallas.

LĂSAȚI UN MESAJ