Mircea Dolha, proiecte importante pentru Maramureș!

0
623

Mircea Dolha, președintele PNL Maramureș si candidat pe prima poziție la Senatul României, are o serie de proiecte foarte importante pentru Maramureș, proiecte despre care spune că va face tot posibilul ca să le ducă la bun sfârșit, în următorul mandat de parlamentar.

1. Primul dintre acestea este legat de obținerea finanțării necesare pentru finalizarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Baia Mare.

“In Maramureș nu este bună numai slănina și pălinca, atunci când vin de sărbători domnii de la București pentru a-și petrece concediile și a se relaxa. Este și aer curat, e adevărat, avem și mocăniță, avem tradiții, avem o zestre extraordinar de mare. Dar Maramureșul are și nevoi! În primul rând, ne trebuie bani pentru a putea finaliza aeroportul! Aeroportul Baia Mare este poarta de intrare în Maramureș pentru Mileniul 3!”, spune Mircea Dolha.

2. De asemenea, președintele PNL Maramureș promite că zona Borșa și tot Maramureșul vor renaște, odată cu implementarea proiectului „telegondola”, alături de celelalte proiecte.

“La Borșa există un proiect foarte important: telegondola! Acolo avem poate singura trambulină naturală, omologată chiar, dar din păcate nefiind echipată, nefiind funcțională la standarde europene, nu poate fi dată în funcțiune pârtia de schi. În 2-3 ani de zile, Borșa renaște! Maramureșul renaște!”, explică el.

3. Mircea Dolha și-a propus, de asemenea, să lupte pentru legarea Maramureșului cu Ungaria și Ucraina printr-un pod modern peste Tisa.

“Un proiect deosebit de important pentru mine este legarea acestui punct nodal, Maramureșul! Este granița cu Ucraina și cu Ungaria. E foarte important să construim un pod modern peste Tisa!”, spune candidatul PNL Maramureș la Senatul României.

4. În calitate de senator al României, Mircea Dolha se va lupta pentru finanțarea proiectului ce are ca scop realizarea unui drum rapid între Baia Mare si Vajo.

“Realizarea unui drum rapid care să lege Baia Mare de Vajo (Ungaria) este imperios necesară și în următorul mandat nu mă voi lăsa până când nu se vor concretiza demersurile în acest sens. Dacă voi fi scos pe ușă, voi intra pe geam. Nu mă las până nu obțin finanțare pentru acest proiect!”, a declarat el.

5. În plus, un alt proiect de suflet al său este inițiativa legislativă ce vine în sprijinul păstrării şi perpetuării liniei arhitecturale tradiţionale.

“Satul tradițional românesc începe să dispară încet, dar sigur. Și este păcat. Căsuțele noastre frumoase de lemn din Maramureș, porțile acelea frumoase maramureșene. În ultimii 10 ani, foarte multe au fost dezmembrate pe bucăți, vândute, și ce credeți că se face din ele? Parchet care se fabrică în Italia și se exportă apoi în America la prețuri astronomice. Acele case trebuie să rămână! Trebuie să păstrăm satul tradițional! Așa că pregătesc un act normativ ce vine în sprijinul păstrării şi perpetuării liniei arhitecturale tradiţionale! ”, spune Mircea Dolha.

LĂSAȚI UN MESAJ