Criza morală mai gravă decât criza economică.

0
1055

Dezincriminarea incestului, legiferarea eutanasiei si a avorturilor, încurajarea relaţiilor homosexuale, incercarile de legiferare a necrofiliei si a pedofiliei, sunt preocuparile la zi ale „omului european modern” dar toate acestea duc la agravarea degradării morale a societăţii.

Sper ca  „europenizarea” societăţii româneşti,  să nu se rezume numai la astfel de  „armonizări” legislative, altfel tare mă tem că în curând voi deveni „eurosceptic”. O să rămân „izolat” în Maramureş, acolo  unde se păstrează încă tradiţiile sănătoase.

Prea des, mult prea des, sunt folosite în public „înjurăturile de mamă”. Poate că de aici se inspiră cei care spun ca dezincriminarea incestului este un lucru normal.

Nu trebuie să ne mirăm de scăderea  nivelului de prosperitate materială, din moment ce criza morală devine tot mai profundă, iar politicile de consolidare a familiei  nu constituie  o  prioritate.

Din păcate, de dragul „corectitudinii politice” mulţi politicieni români evită să abordeze acest subiect. Din fericire, există şi altfel de politicieni. Deputatul PNL Mircea Dolha este un exemplu în acest sens. A sustinut incă din 2013, modificarea Constituţiei prin definirea familiei tradiţionale, întemeiate pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. La fel ca si în cazurile familiilor Bodnariu si Nan, deputatul Mircea Dolha s-a implicat in demersul protejarii familiei traditionale, fără să ţină cont de „corectitudinea politică” iar pentru acest lucru merită tot respectul.

 Ion Beuca-consilier judeţean

LĂSAȚI UN MESAJ