Când vom putea zbura, în sfârşit, pe Aeroportul Baia Mare

0
7023

La finele lui 2016, lucrările de reabilitare și modernizare executate la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost sistate pentru o perioadă. După ce Direcţia Silvică a defrişat permietrul de pădure din apropiere, care făcea imposibilă continuarea lucrărilor, constructorul şi-a reluat activitatea.

“La sfârșitul anului trecut, după ce masa lemnoasă a fost exploatată de pe cele 3 hectare de pădure de către Direcția Silvică Maramureș, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrările contractate. În paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele și informațiile operaționale necesare pe o rază de 45 de km în jurul aeroportului.

Necesitatea realizării lui a fost impusă de ROMATSA pentru ca firma germană contractată de ei, Air Sight, să poată proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare. ’Autostrăzile aeriene’ care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo.

Depunem toate eforturile ca activitatea operațională să fie reluată în cel mai scurt timp posibil, fără a afecta însă siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor. Doamne ajută”, a scris Dorin Buda, directorul Aeroportului, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ