Aplicația care salvează vieți! A fost creată de un maramureșean!

0
1985

intelliheart-aplicatie

Fie că vă vine sau nu să credeți, mai nou se pot salva vieți cu ajutorul unei aplicații mobile. Iar asta grație lui Oliviu Matei, un specialist IT din Baia Mare, care a creat inovatoarea aplicație IntelliHeart.

Aplicația mobilă IntelliHeart a fost creată de Oliviu Matei, un specialist în IT din Baia Mare, și are drept scop… salvarea de vieți omenești!

Aplicația îți măsoară pulsul cardiac și, în caz de urgență, alertează printr-un sms persoanele apropiate sau medicul curant. Fiecare mesaj conține numele pacientului sau a utilizatorului, valoarea pulsului și coordonatele GPS.

intelliheart-aplicatie1

În doar câteva săptămâni de la momentul lansării sale pe piață, inedita aplicație a fost descărcată gratuit de mai bine de 200 de utilizatori.

Ea funcționeazã cu ajutorul unui ceas inteligent conectat la telefonul mobil.

Ideea de a crea o astfel de aplicație i-a venit Oliviu Matei în urma unui incident nefericit prin care a trecut un fost coleg de birou: „A întârziat cu o zi să plece acasa la părinți, iar atunci când a ajuns acasă și-a găsit tatăl mort de 24 de ore în urma unui accident vascular cerebral. Dacă el ar fi mers cu o zi mai repede sau ar fi știut cu o zi mai repede ceea ce a pățit tatăl sau, șansele de a-l salva erau uriașe.”

IntelliHeart este disponibilã momentan doar pentru sistemul Android și poate fi descarcatã gratuit din Google Play.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ