Agerpres: Ceremonie impresionantă, peste 5.000 de oameni la slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Justinian Chira

0
1606

Ceremonie impresionantă, joi, la Catedrala Episcopală Sf. Treime din municipiul Baia Mare, unde a avut loc slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira. 

Peste 5.000 de oameni au participat la slujba care a fost oficiată de Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de alți 17 episcopi din țară și străinătate, informează Agerpres.

„Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian rămâne în memoria noastră a tuturor ca fiind un ierarh luptător, un păstor dinamic și un evlavios slujitor liturgic. Totodată, Voievodul Maramureșului a fost un mare patriot, iubind și apărând valorile spirituale și culturale ale poporului român”, a transmis patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel a subliniat și implicarea fostului Arhiepiscop Justinian în noua înființata Episcopie a Maramureșului și Sătmarului, imediat după anul 1989.

Arhiepiscopul Justinian Chira, care s-a stins din viață, duminică, în urma unui infarct miocardic,  a fost înmormântat la Mănăstirea Sf. Ana – Rohia.

ÎPS Iustinian Chira a fost cel care l-a primit în Mănăstirea Rohia pe scriitorul Nicoale Steinhardt, iar în anul 1978, a apărut într-un reportaj tv la BBC, în care a vorbit despre rolul credinței în Transilvania.

Imagini impresionante de la slujba de înmormântare a ÎPS Justinian Chira

Peste 5.000 de persoane au participat la slujba de înmormântare a ÎPS Justinian Chira

LĂSAȚI UN MESAJ