VIDEO/ Româncă atacată cu pietre de un grup de tineri în Irlanda de Nord

0
599

Autorităţile nord-irlandeze au lansat o anchetă, după ce pe internet a fost publicat un filmuleţ în care un grup de adolescenţi lovesc cu o piatră şi insultă o româncă în localitatea Antrim, spunându-i că este “atentatoare sinucigaşă”.

Scenele de-a dreptul șocante au fost filmate de un alt adolescent și postate pe Facebook, scrie Ziarul Românesc și inforoes.com preluate de Flux24.ro.

Femeia îi întrebă de ce dau cu pietre într-o fată. Unul dintre tineri, îmbrăcat în uniformă școlară, îi răspunde: „Tu nu ești fată, ești un imigrant. Nu ar trebui să fii în această țară. Ai viză ca să stai aici?”

Colegul acestuia adaugă: „Ai pașaport? Hai, arată-l!”

Femeia le spune că este din România, la care cel care filmează îi spune că este „atentator sinucigaș” și „transexual”.

Altul replică: „Nu ne plac românii!”

Pe toată durata conversației, unul dintre tinerii britanici aruncă cu pietre în femeie.

Videoclipul publicat pe Facebook are peste un sfert de milion de vizualizări și a fost condamnat de consilierii locali din Antrim.

Primarul orașului, , Noreen McClelland SDLP, a declarat pentru Belfast Llive: “Ce prezintă acest film este șocant și deranjant. Esterușinos să vedem cum această doamnă este abuzată verbal într-o astfel de manieră (…) Rasismul nu are ce căuta în societatea noastră și noi toți trebuie să luăm atitudine ca să ducem asta la capăt.”

Consilierul Neil Kelly a declarat: „Aceste lucruri nu reprezintă marea majoritate a oamenilor din Antrim care sunt primitori și prietenoșicu toată lumea. Mulți oameni și-au exprimat îngrijorarea și doresc să îi transmită victimei cele mai bune urări.”

Incidentul a fost raportat către poliție, care a confirmat că îl investighează și îi îndeamnă pe cei care au informații să le furnizeze oamenilor legii. Poliția a declarat că ancheta este în curs de desfășurare.

Mama unuia dintre agresori a postat pe Facebook o declarație în care arată că a fost cu fiul său la Poliție și că regretă incidentul. Ea a spus că a vizitat familia femeii în cauză pentru a-i cere scuze și că speră ca fiul său să înțeleagă că ceea ce a făcut a fost extrem de rău.

LĂSAȚI UN MESAJ