VIDEO EXPLOZIV: Deputat din Maramureş în Mafia pădurilor pe filiera Holzindustrie Schweighofer/ A pus mâna prin fals pe o suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Bucureştiului

6
42134

Deputatul de Maramureş Nuţu Fonta este implicat în afacerile cu păduri din zona Borşa, unde a pus mâna pe o suprafaţă aproape egală cu cea a Bucureştiului, relevă o investigaţie Rise Project. Investigaţia scoate la iveală legăturile între familia lui Fonta şi clanul interlop Butanu lemnul tăiat din zona Parcului Natural din Munţii Maramureşului ajungând la compania austriacă Holzindustrie Schweighofer.

paduriopreafonta

Nuţu Fonta a fost ales deputat PP-DD, mai apoi a trecut la UNPR şi în prezent este la PMP. Fiica deputatului a fost cununată de fostul vicepremier şi ministru de interne, Gabriel Oprea, care a venit la nunta de la Borşa cu elicopterul Ministerului de Interne creînd un mare scandal.

paduriborsa

Potrivit mărturiilor oamenilor din zonă, Nuţu Fonta ar fi pus mâna pe mai mult de 200 de hectare de pădure. O parte din terenuri au ajuns apoi la clanul Butanu condus de fraţii Grigore şi Toader Timiş din Borşa.

Pădurile care au ajuns la Nuţu Fonta şi la clanul Butanu aparţin însă în realitate altor persoane în baza unor decizii definitive ale justiţiei.

paduretaiata2

Între timp majoritatea au fost tăiate, după cum relevă reportajul realizat la faţa locului de Rise Project.

paduretaiata

Defrişările masive au dus la inundaţii în zonă, iar efectul va dura 50-100 de ani.

padurimihaly

Matei Mihaly, preşedintele Asociaţiei Compesorale Borşa, susţine că în cazul său ar fi vorba de 17.000 de hectare pe care le-a recâştigat în instanţă, dar din care a obţinut doar 20 la sută. Restul ar fi ajuns la deputatul Fonta şi la clanul Butanu.

paduributoanaae

O suprafaţă cât cea a capitalei României, Bucureşti, notează Rise Project.

Nimeni nu a intervenit până acum chiar dacă SRI a semnalat fenomenul şi a indicat clanul Butanu într-un raport trimis Parlamentului acum câţiva ani.

paduri

Alţi proprietari de terenuri au fost agresaţi de clanul Butanu, iar pădurile au fost luate pur şi simplu cu japca de Nuţu Fonta şi clanul Butanu.

În prezent majoritatea pădurilor sunt tăiate, lemnul ajungând la Holzindustrie Schweighofer.

paduricabinetfonta

Ioan Roman, un alt proprietar de drept, are inclusiv înregistrări video în care e ameninţat de fraţii Timiş, acestea fiiind prezentate în reportajul video Rise Project.

padurifonta

Intervievat de Rise Project, Nuţu Fonta neagă iniţial că ar avea legături cu afacerea pădurilor din zonă. Pus în faţa actelor recunoaşte că soţia sa a vândut terenuri clanului Butanu, dar dă vina pe şoferul său între timp decedat.

Şi din acest moment apar informaţii interesante.

padurichindris

Familia lui Nuţu Fonta a pus mâna pe păduri folosindu-se de o anume Maria Chirdiş. Aceasta recunoaşte că a fost doar un paravan şi că habar nu are de tranzacţie şi spune că ea doar a cedat pădurile şoferului deputatului. Mai apoi o parte din terenuri au ajuns la soţia lui Fonta care împreună cu nevasta soferului le-a vândut clanului Butanu. Soţia şoferului spune că nu a luat nici un ban. Fonta se face că plouă când e întrebat de bani dând vina pe şofer, care între timp a decedat.

Interesant este că, în 2005, Fonta a trecut pe numele şoferului său o companie de transport şi exploatări silvice în valoare de 44 milioane de dolari, spune Rise Project.

Localnicii spun că şi şoferul a fost doar un paravan pentru afacerile deputatului. Tot ei mai spun că Fonta ar mai avea 237 de hectare de pădure în zonă.

paduri2008

Legăturile lui Nuţu cu clanul Butanu au mai fost devoalate în 2009 când 450 de jandarmi şi 200 de politişti au descins la Borşa pentru a ancheta aşa-numita afacere Buldozerul când au fost descoperite utilaje furate din Occident. Cel puţin unul din utilajele furate descoperite la clanul Butanu a fost transportat de un camion de la firma lui Fonta.

Fraţii Grigore şi Toader Timiş au stat doi ani la închisoare şi acum îşi continuă nestingheriţi afacerile cu păduri. Pare-se tot cu sprjinul lui Nuţu Fonta.

MAI MULTE DETALII ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ BUNĂ ZIUA MARAMUREŞ

REPORTAJUL VIDEO INTEGRAL RISE PROJECT:

6 COMENTARII

  1. DE POMANA CIINI BAT SI URSUL ISI VEDE DE TREABA ?????????CE POI SA ASTEPTI DE LA ACEST OM DACA SAR FACE DREPTATE SI NU AR FI CORUPTIII ATIT DE SUS SAR VEDEA CUM UN SIMPLU OM SIA INSUSIT ATITEA BUNURI DINTRUN ORAS????DACA ATAM BINE SI NE UITAM DIN JUR INPREJUR JUMATE BORSA ESTE AL UI NUTU FONTA CU SI DE UNDE NU STIE NIME DAR STIU HOTI DIN PARLAMENT CA EIIIII SUNT MAI CORUPTI CA TOATA LUME CU STIREA LOR A PUS MINA PE ATITEA PROPRETATI???? AUTOBAZA BORSA FOSTUL ICESEU HOTELUL IEZER CITEVA SUTE DE HECTARE DE PADURE PUZDRELE CANTONUL SILVIC DIN COMPLEX SI ACUMA SE DISCUTA DE UNITATEA MILITARA DIN BORSA CA VREA SA INTRE IN POSESIA EIII ASTE DOAR CE STIE LUME DAR CITE SUNT ALTELE SI CE CREDETI TOATE SUNT CU STIREA HOTILOR DIN GUVERN SI PARLAMENT?????? NU VEDETI CA A UMBLAT DUPA CUM BATE VINTUL DINTRUN PARTID IN ALTUL CIND LA UNPR CIND LA PSD CIND LA PPDD ATUNCI CIND SE DISCUTA LA DAN DIACONESCU DE NUTUL FONTA A FUGIT LA BUCURESTI SI SA DAT DE PARTEA LOR CA LA TOATE EMISIUNILE VORBEAU DE EL NICI NU MAI RETIN CUM IL CHEMA PE GRASUL ACELA DAR OPREA A REZOLVAT TOT DACA VA UITATI CIND A MURIT POLITAIUL DIN COLONA OFICIALA A LUI OPREA IL VEDETI IN LIFT PE NUTU A FUGIT FUGA LA BUCURESTI SAL SUSTINA SUNT TOTI NISTE HOTIIIIIIII SI MAFIA DIN GUVERN NU VA DISPAREA NICI ODATA TOTUL SE FACE CU STIREA LOR??????EU NU POT SA CRED CITI BANI VOR SA AIVA UNI OMENI CA DOAR CIND MURIM NU LOM NIMIC CU NOI???? DACA STAI SI TE UITI MAI MULTI DE JUMATATE BORSA SUNTRM PLECATI IN ITALIA IN SPANIA IN GERMANIA IN BELGIA FRANTA LONDRA DACA NU AI PE CINEVA ACOLO SUS IN BIROUL HOTILOR DIN BUCURESTI NU POTI SA FACI NIMIC TOT CE MISCA DOAR CU STIREA LOR ASA CA NOI MAI RESTUL CITI BAI AI AVEA NU POTI SATE APUCI SA FACI CEVA CA NU POTILA UN OM DE RIND TE BAGA IN NORMILE EUROPENE SI NU TE INCADREZI SI NU POTI SA FACI NIMIC??? SI DACA TE UITI IN BORSA IN ORASELUL NOSTRU MIC CIT SAU EXTINS PE DOMENIUL PUBLIC CU MAGAZINE BARURI CU STIREA CUI?????? SI UN OM DE RIND NU POTE SA ISI SCHIMBE UN ACOPERIS SI FIIND PROPRETATEA TA SI PAMINTUL SI CASA ITI CERE AUTORIZATIE SI LA ALTI NICI VORBA SAS CA NU MAI ARE ROST SA MAI VORBIM DAR SA NU UITAM CA PITA CINEASCA CINI O MANICA MAI DE VREME ORI MAI TIRZIU ???????DOMNE AJUTA

  2. (…) asta este democratrie? da’ ranga pentru fiecare oscior al judecatorilor, al politicienilor si al vanzatorilor de tara nu exista? pai, daca nu exista, trebuie sa le re-inventam si sa iesim in strada! (…)

  3. (…)Ãştia furã pãdurea copiilor noştrii. Strãmoşii noştri au avut grije de noi sã avem şi jegurile ãstea îşi însuşesc ce-i al NOSTRU, AL POPORULUI ROMÂN, AL URMAŞILOR NOŞTRII. (…)

  4. TOT UTU FONTA ESTE SI CEL CARE A AMENINTAT FOSTUL PRIMAR CU MOARTEA PE TONY SI ASTFEL TONY A RENUNTAT LA FUNCTIA DE PRIMAR SI SA RETRAS DIN NOU IN BELGIA .

  5. 5533, TOADER MIHALI fostul primar al orasului Borsa nu a fost amenintat cu moartea de Nutu Fonta!Din cauza ca fostul primar nu ia semnat niste hartii (ilegale),Nutu Fonta ca sa se razbune pe el, ia trimis DNA-ul ca sa-i faca probleme lui Tony si asa s-au stricat toate prieteniile dintre ei!Iar ca sa fie treaba complecta si sa fie siguri ca Tony pleaca din primarie,i-au mai creat inca o problema:l-au platit pe D. Botezanu astia a lui Teterita (Cipri si ceilalti care erau buni prieteni cu Utu atunci) ca sa se dea la nevasta lui Tony si sa-l desparta,mai bine zis au vrut sa-i dea batai de cap lui Tony,s-au razbunat,distrat pe seama lor! IAR TONY CA UN FRAIER A PUS BOTUL LA TOT,LA FEL SI BLEAGA DE NEVASTA-SA!(Tony,te credeam o persoana inteligenta,nu m-am gandit ca te arunci in bratele lu (…) Valentina Mihali (…)!Aoleu ce gusturi ai!!)Tot in aceea perioada niste hackeri i-au intrat in e-mail-ul lui Tony si i-au furat niste filmulete video primite de la niste borseni,referitor la afacerile murdare ce se faceau la Borsa cu lemnul taiat din paduri.

LĂSAȚI UN MESAJ