Protocolul dintre PNL Maramureş şi Coaliţia pentru Baia Mare- încheiat cu respectarea prevederilor legale şi a criteriilor de integritate.

0
999

Prin Protocolul încheiat între PNL Maramureş şi Coaliţia pentru Baia Mare, cei 7 consilieri ai Forumului Democrat German, devin membrii PNL. În consecință, domnul Marinel Rob devine viceprimar cu atribuţii de primar, din partea PNL.

Legea partidelor politice nr. 14/2003, art. 8 (4): Membrii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care înscriu candidaţi în alegeri pot face parte şi dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condiţiile legii.

Partidul Naţional Liberal Maramureş va nominaliza un consilier local pentru funcția de consilier local cu atribuţii de viceprimar al municipiului Baia Mare, care va beneficia de sprijinul consilierilor locali ai Coaliţiei pentru Baia Mare. În cazul în care primarul ales îşi reocupă funcţia, PNL va desemna un consilier care să fie votat  viceprimar.

Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, art. 72.  (1) : În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie. 
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului. 

După îndeplinirea celor convenite în Protocol, Coaliţia pentru Baia Mare va desemna o persoană de notorietate, ce beneficiază de încredere și recunoaștere în rândul cetățenilor municipiului Baia Mare şi a întregului judeţ, care nu încalcă criteriile de integritate ale Partidului Naţional Liberal, pentru a-și depune candidatura pe locul 1 la una din cele doua liste ale PNL Maramureș la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2017. Evident că persoana în cauză va avea calitatea de membru PNL.

Hotararea CN al PNL, nr. 9 din 11 decembrie 2015, Aprobarea criteriilor de integritate pentru candidatii PNL: 

10. a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiuni de corupţie, pentru infracţiuni comise cu violenţă, sau pentru alte infracţiuni cu intenţie.

b. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru infracţiuni de dare sau luare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă.

c. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie.

d. Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

                                                                                      Ion Beuca-consilier judeţean PNL

 

LĂSAȚI UN MESAJ