Peste 7.600 de dosare penale sunt în lucru la DNA

0
257

La Direcţia Naţională Anticorupţie se află în lucru în prezent peste 7.600 de dosare penale, toate vizând corupţia la nivel înalt – a anunţat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ea a spus, într-un interviu acordat Agerpres, că procurorii sunt interesaţi mai mult de „efectele dramatice” ale corupţiei, nu de atacurile care vin dinspre persoanele cercetate.

„Am trimis în judecată în jur de 800 de persoane. Au fost condamnate în jur de 600 de persoane. Restul cauzelor sunt în curs. Procentul de achitări este la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi, calitatea dosarelor spun că este bună, având în vedere că procentul de condamnări în ultimii ani a fost în jur de 90%”, a declarat ]n interviul pentru Agerpres Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul-şef al DNA a admis că există o problemă în cazul în care parlamentul nu autorizează începerea urmăririi penale pentru miniştri sau foşti miniştri suspectaţi de corupţie.

Codruţa Kovesi a apreciat că justiţia este blocată de un vot politic în astfel de situaţii. Ea a dat ca exemplu „Votul din diaspora’, despre care a spus că este blocat pentru că legislativul nu a acceptat ridicarea imunităţii fostului ministru de externe, Titus Corlăţean.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/peste_7600_de_dosare_penale_sunt_in_lucru_la_dna-94458#sthash.X6X9psrJ.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ