Mircea Dolha, omagiu pentru I.C. Brătianu

0
1091
Cu ocazia comemorării a 89 de ani de la moartea marelui om politic Ion C. Brătianu, deputatul Mircea Dolha, președinte al Partidului Național Liberal Maramureș și candidat de pe primul loc al partidului pe lista pentru alegerea Senatului României, a depus astăzi o coroană de flori la monumentul din parcul Mara, închinat marelui lider liberal.
dsc01121

La ceremonie au mai participat și senatorul Liviu Titus Pașca, Ionel Bogdan, Gheorghe Bîrlea, Aurelia Pop, Mihaela Câmpan, candidați PNLMaramureș pentru Camera Deputaților, precum și consilierii local și județeni ai PNL.

dsc01130

Ion C. Brătianu a fost unul dintre marii edificatori ai statului modern românesc, jucând un rol determinant în recunoașterea de către Marile Puteri a Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în calitate de conducător al delegației române la Conferința de Pace de la Versailles, atunci când, prin abilitățile sale diplomatice, a reușit sa convingă aliații din Primul Război Mondial cu privire la justețea Marii Uniri a Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României, prin Proclamația de la Alba Iulia.

dsc01133

Având o carieră absolut impresionantă, fiind, în cei 63 de ani de viață, de cinci ori președinte al Consiliului de Miniștri, de trei ori ministru de interne, de două ori ministru al apărării naționale și de două ori ministru al afacerilor externe, lui Ion C. Brătianu îi datorăm și o serie de reforme esențiale, printre care reforma agrară care a împroprietărit luptătorii de pe frontul Primului Război Mondial și pe urmașii celor decedați, dar și votarea noii constituții din 1923.

O amintire pioasă și recunoștință veșnică fostului mare președinte al PartiduluiNațional Liberal!

dsc01137

LĂSAȚI UN MESAJ