Mâine începe Postul Crăciunului! Iată ce reguli TREBUIE să respecți astăzi!

0
606

De mâine, 15 noiembrie, și până pe 24 decembrie, începe Postul Crăciunului, primul post din anul bisericesc și ultimul din cel calendaristic. Astăzi se prăznuiește Lăsata Secului, celebrată cu petreceri în familie. Iată, însă, care sunt lucrurile pe care nu este bine să le faci, cu nici un chip, astăzi!

Farfuriile nu se așează la întâmplare pe masă! Tradiția spune că masa se așează cu fața spre răsărit, iar nerespectarea acestui obicei poate aduce după sine necazuri.

Nu folosi o față de masă colorată! Acceasta trebuie să fie albă, întrucât albul este simbolul purității, al cumpătării și al curățirii sufletești.

Nu da nimic cu împrumut! Vechile tradiții ne învață că cei ce împrumută astăzi pe cineva cu bani, nu va avea parte de aceștia de sărbători.

Nu consuma carne de porc! În schimb, ouăle și ciorba nu trebuie să îți lipsească de pe masă!

Nu uita să pui sare în mâncare! Lipsa sării în preparatele consumate astăzi înseamnă lipsa norocului în anul ce vine!

Nu spăla, nu coase, nu toarce, nu țese, nu face treburi casnice, căci altminteri casa poate fi lovită de rele, de boli și distrugeri.

Se spune că, dacă fetele ţin post negru la Lăsata secului, se vor mărita curând. Resturile de la masa de Lăsata secului nu se aruncă decât înspre Răsărit, pentru a nu se împrăștia belșugul.

LĂSAȚI UN MESAJ