Liberalii bihoreni, nemulţumiţi de rezultatele obţinute în alegerile parlamentare!

0
955

După alegerile parlamentare recent încheiate, continuă analizele interne pe care şi le fac partidele, pe baza rezutatelor obţinute. Astfel, la PNL Bihor a avut loc o astfel de analiză, iar concluziile ei au fost prezentate opiniei publice, într-o conferinţă de presă care a avut loc miercuri la Oradea, la care au participat Ilie Bolojan, primar al municipiului Oradea, şi prim-vicepreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, ales deputat în noua legislatură.

„Este remarcabil rezultatul la nivelul municipiului Oradea, unde am obţinut cu aproape 2% peste PSD, în ciuda maşinii de propagandă social democrate, condusă în dispreţul legii de unii şefi de instituţii publice şi servicii deconcentrate uitaţi în funcţii de Guvernul Cioloş. Sigur că puteam obţine mai multe voturi dacă mobilizarea electoratului ar fi fost mai bună, dar poate că această apatie a alegătorilor este şi urmare a mai multor evenimente electorale care s-au succedat în ultimii ani: alegeri europarlamentare, alegeri prezidenţiale, alegeri locale, referendumuri şi acum, parlamentare”, a declarat Gavriă Ghilea.

Media naţională a PNL a fost de circa 20%, dar în Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ, condus de primarul Ilie Bolojan, liberalii au înregistrat 30,19%. Liderul liberalilor bihoreni a declarat că scorul obţinut la nivelul judeţului Bihor – 26,96%, este sub aşteptări, judeţul Bihor fiind pe locul şapte ca rezultate obţinute de PNL la nivel naţional.

„Având în vedere şi populaţia maghiară din judeţ, eu cred că suntem undeva pe primele locuri. Dar asta nu înseamnă că suntem mulţumiţi, să ne înţelegem bine”, a subliniat Ilie Bolojan.

În privinţa viitoarei guvernări, care având în vedere scorul electoral obţinut, se prefigurează a fi una a PSD-ului, proaspăt alesul deputat Ghilea a spus: „Promisiunile care au smuls voturile alegătorilor au fost numeroase şi fără acoperire pe termen scurt şi mediu. Faptul că PSD a propus deja amânarea cu un an a unor măsuri de relaxare fiscală (eliminarea supra accizei la combustibilii auto, a taxei pe stâlp şi scăderea TVA de la 20 la 19%) demonstrează că promisiunile lui Dragnea au picioare scurte. Ar fi păcat ca, după ce România s-a remarcat printr-o creştere economică record în Uniunea Europeană, aceşti bani să fie deturnaţi din nou de la marile investiţii care aşteaptă finanţare şi transformaţi în sinecuri pentru clientela politică a PSD şi pomeni postelectorale”.

Liderii PNL Bihor aşteaptă ca toate promisiunile fără număr ale PSD-ului, făcute în campania electorală, să fie puse în practică şi nu amânate, aşa cum a solicitat Liviu Dragnea, imediat după încheierea alegerilor. Ar fi fost de preferat ca responsabilitatea şi realismul să-l caracterizeze pe liderul pesedist şi atunci când făcea promisiuni nesustenabile, numai pentru a mai câştiga câteva voturi în plus!

LĂSAȚI UN MESAJ