La Cavnic a nins

0
344

După o singură lună de toamnă, în Maramureş a venit iarna. Se întâmplă la Cavnic, la peste 900 de metri altitudine, în zona pârtiilor de schi. Peisajul este unul de poveste, după ce primii fulgi de nea au început să cadă încă de azi-noapte. Pe alocuri, stratul de zăpadă măsoară chiar și trei centimetri, transmite Digi 24.

Localnicii sunt încântaţi de prima ninsoare, dar recunosc că și-ar mai fi dorit câteva săptămâni de toamnă.

„Nu mai avem cele 4 anotimpuri. Trecem direct din vară în iarnă. Acum 2-3 zile erau 25 de grade, 23, 24 la Sighet, stăteai în tricou, și dintr-o dată această schimbare bruscă.”

„Deși suntem abia la începutul lunii octombrie, în Maramureș, la Cavnic, ninge încă de azi-noapte, iar stratul depus măsoară pe alocuri chiar și câțiva centimetri”, a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

„Foarte frumos, e feeric. Nu ne așteptam așa devreme, dar a venit și ne bucurăm într-un fel!”

„Am venit pregătit pentru plajă și plec cu schiuri, cu bocanci de schiuri.”

„- Cum vi se pare peisajul?
– Nemaipomenit.
– Vă bucurați de prima zăpadă?
– Da, ne bucurăm, deși noi am fi vrut să vină mai târziu, dar asta e. Ce dă Domnul e binevenit!”

Administratorii de pârtii din Cavnic se bucura poate cel mai mult de primii fulgi de nea: „Suntem în pregătiri, ultimele pregătiri înainte de sezonul de iarnă și ne bucurăm foarte mult!”

Daca vremea se va menține rece și va continua sa ninga, iubitorii de schi au toate șansele ca în câteva saptamâni sa urce pe pârtie.

LĂSAȚI UN MESAJ