Elena Udrea: Mă mai gândesc dacă candidez, evident că este o implicare a DNA în activitatea politică

0
265

Deputatul Elena Udrea a declarat marţi, în faţa Secţiei 2 de Poliţie, că nu este hotărâtă dacă va mai candida la alegerile parlamentare, ea susţinând că este evidentă o implicare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în activitatea politică.

„Mă gândesc la multe în perioada asta. O să vedem. Deocamdată mă mai gândesc, vedem ce voi face. Nu am un răspuns să vă dau acum. Este evident că este o implicare a DNA în activitatea politică, doar şi pentru faptul că sunt anchetaţi în preajma campaniei electorale cu precădere cei din opoziţie, partidul lui Traian Băsescu şi este afectat însuşi fostul preşedinte. Mai puţin partidul domnului Iohannis, de exemplu”, a spus Elena Udrea, la plecarea de la Secţia 2 de Poliţie din Bucureşti, unde a fost pentru procedura din cadrul controlului judiciar impus de procurorii DNA.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai spus că a vorbit cu Traian Băsescu după ce procurorii au pus-o din nou sub control judiciar, însă nu i-a cerut sfatul pentru că ea este „un om cu experienţă în dosare penale, mai mult chiar şi decât preşedintele Traian Băsescu”.

Udrea a adăugat că va cere, în curând, schimbarea programului de control judiciar, pentru că intenţionează să nu lipsească de la cursurile de master în specializarea consiliere pastorală la care s-a înscris la Cluj-Napoca.

„O să fac o solicitare la secţia de Poliţie în aşa fel încât să fiu şi la cursuri, să şi semnez aici când este cazul. (…) Le fac nu pentru CV, ci pentru că îmi doresc să activez direct şi personal în cadrul acelei asociaţii de psihologie şi religie în care îmi propun ca cei care au probleme de orice natură să şi le poată rezolva şi cu ajutorul practicii religioase, a credinţei şi cu ajutorul psihologiei. Pentru asta, cursul de master de consiliere pastorală pe care eu îl fac este foarte util”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea a fost pusă, în 22 septembrie, sub control judiciar de procurorii DNA, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, fiind acuzată de cinci infracţiuni de spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ