DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE ZBMM: SONDAJELE ȚINUTE LA SECRET DE PSD ȘI PNL

0
6499
Stampila si buletin de vot, in municipiul Hunedoara, duminica, 9 decembrie 2012. 18.456 de sectii de votare organizate pentru alegerile parlamentare s-au deschis, duminica, la ora 7.00, fiind asteptati la urne aproximativ 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot, care trebuie sa isi alega parlamentarii. REMUS SUCIU / MEDIAFAX FOTO

Ziua Bună Maramureș a obținut sondajele pentru parlamentare din 11 decembrie ținute la secret de PSD și PNL: Există două sondaje făcute pe Maramureș de cele două principale partide, plus unul de calibrare pentru exit poll. Ziua Bună Maramureș vă prezintă și o analiză a culiselor din partide, care scoate la iveală informații explozive.

sondaje

ANALIZĂ ZBMM: CE ASCUNDE PSD?

La Bucureşti au fost date publicității mai multe sondaje de opinie în care este prezentat detaşat drept căştigător Partidul Social Democrat. Datele prezentate însă ascund mai multe lucruri. Dintre partidele care ar putea intra în viitorul Parlament doar UDMR este sigur că  trece pragul de 5%.

OMUL LUI PONTA: PSD NU VA PUTEA FACE GUVERNUL

Mulți sociologi apropiați de PSD, printre care Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al guvernului Victor Ponta, au semnalat însă că PSD nu va putea conduce guvernul. Palada a scris de mai multe ori pe facebook că PSD câştigă matematic alegerile, dar nu va putea forma un guvern,adică să obțină majoritatea de 50,1% necesară formării guvernului.

LA O PREZENȚĂ MARE LA VOT PSD SCADE DRAMATIC 

Sociologul Barbu Mateescu a atras atenția într-o analiză că la o prezență mare la vot PSD pierde. Practic de la o prezență de vot mai mare de 40%  partidul condus de Liviu Dragnea scade dramatic, în realitate bazinul partidului nefiind mai mare de 32 la sută, scor obținut relativ constant la precedentele alegeri. Acest lucru a fost dovedit de exemplu la alegerile prezidențiale din 2014.

MIHAELA, DRAGOSTEA MEA, SE REPETĂ

În ultimii 10 ani, de fiecare dată, PSD a prezentat prin casele de sondare apropiate de fiecare dată sondaje exuberante. De fiecare dată au pierdut scorurile fiind în realitate umflate cu procente uneori până la 10 la sută. Pe de altă parte nu sunt deloc de neglijat disputele interne din PSD.  Aripa Victor Ponta nu este deloc încântată de baronul de Teleorman. Nici fostul premier Adrian Năstase sau fostul preşedinte Ion Iliescu nu îl privesc cu ochi buni pe
Dragnea de Alexandria.

În plus, Liviu Dragnea conform legii nu poate fi premier asta în ipoteza că PSD ar obține majoritatea. Ar fi pentru prima dată când şeful partidului nu va putea conduce şi Guvernul. Iar cum istoria PSD a confirmat-o deja în repetate rânduri liderul partidului care pierde o astfel de bătălie este imediat curățat. În plus Dragnea mai are un proces pe rol în care riscă 10 de ani de închisoare care se vor cumula cu pedeapsa cu suspendare la doi de ani de închisoare din primul proces în care a fost condamnat definitiv.

PESEDIȘTI ȘI ALDE CU SĂRU MÂNA PE LA PNL

Analiza nu poate ignora faptul că o grupare din ALDE şi una din PSD nu privesc deloc cu ochi buni tandemul Dragnea-Tăriceanu şi negociază în culise cu liberalii. Tăriceanu însuşi a avut astfel de discuții cu PNL, iar prin vară-toamnă chiar şi Dragnea.

ÎN TRANSILVANIA,  PSD E KO

În Transilvania şi Banat, PSD este perdant sigur. La scor. De la Cluj Napoca la Baia Mare. De la Alba Iulia la Timişoara. La fel, PSD pierde en-fanfare Arad, Braşov, Târgu Mureş, Sibiu, şi alte în alte oraşe din Banat şi Transilvania. Singurele zone pe care se mai bazează PSD sunt cele sărace din sud sau Moldova, unde încă oamenii sunt dependenți de ajutoare sociale şi influența baronilor locali.

Un sociolog  demască minciuna

Cel mai recent sondaj dat publicitatii de Avangarde, in care PSD este cotat cu 43%, este desfiintat de Mihai Motoc. Acesta a fost asociat, impreuna cu Mirel Palada, in firma de sondaje CCSB Avangarde, condus de Marius Pieleanu, sustine ca PSD va obtine 43%, PNL – 27%, USR – 8%, iar ALDE – 6%. MIhai Motoc este convins ca cifrele sunt cu totul altele. „Sondaj Pieleanu ptr Antena 3! Gura pacatosului adevar graieste dar ticalosia ramane. Deci PSD 43 inseamna ca pe corecte e sub 40, PNL 27, deci pe corecte peste 30, USR 8 deci pe la 10, ALDE 6 deci au probleme mari sa faca pragul! Restul sub 5 deci mai intra UDMR doar! Zice de o prezenta de 41%. Posibila! Se ascunde, ca si Palada, ca nu poate estima diaspora. Ei nu o pot estima ptr ca nu o inteleg ca pafaristi nu ca nu ar putea da cifre. Concluzie: PSD castiga alegerile, PNL face Guvern! Cu USR si UDMR! Hai ca nu e dracu asa negru! Liberali la munca, mai ales fostii pdl-isti! Diasporeni, ca de obicei, suntem cheia….P.S. luni sau marti mai apare un sondaj! Pe ala pun pariu! Nu difera mult, cred, de ce am scris azi (nu cifrele lui Pieleanu! )“, a scris Motoc pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ