De la bai de multime, la girofar si „antemergator” pe motocicleta.

0
604

Tragedia de acum un an, in care un politist tanar si-a pierdut viata escortand un demnitar, a deschis discutiile despre asa zisa protectie a „inaltilor” demnitari. Este de  inteles ca, numai in conditiile legii,  demnitarii (numai cei prevazuti in textul legal) au nevoie de protectie speciala, totusi,  este prea mare discrepanta intre demnitarul-candidat si demnitarul ajuns in functie.

In campania electorala, demnitarii-candidati  vor sa para populari, aproape de oameni, se dau jos din masini, merg in piete, pupa pe toata lumea, zambesc larg.  In tot acest timp sunt inconjurati de sute de oameni, „bodyguarzii” mai mult sau mai putin oficiali,  zambesc in spatele lor. Nu li se intampla nimic. Cel mult sunt putati pe obraz de niste betivi sau de niste vaduve vesele.

Odata instalati in functii, inaltii demnitari devin brusc circumspecti, se izoleaza de cei care i-au ales, renunta la contactul direct cu cetatenii, au nevoie de „antemergatori” pe motocicleta, girofaruri, elicoptere, dispozitive intregi, blocheaza circulatia, coloanele oficiale circula cu viteze ametitoare, fie ploaie,  fie zi sau noapte, fie ca se deplaseaza in „interes” national, judetean, local sau personal.  Nu cred ca fac acest lucru din teama, pur si simplu vor sa para foarte, foarte importanti. Nu sunt deloc asa de importanti si nici puternici. Daca este sa li se intample ceva, tot li se intampla, viata noastra a muritorilor de rand, sau a inaltilor demnitari, este in mana lui Dumnezeu.

Sa nu uitam ca Guvernul  Ponta a emis o Ordonanta de Urgenta, potrivit careia si sefii de partide pot solicita servicii speciale de protectie si paza.

Anul trecut, doamna Alina Gorghiu, presedintele PNL,  a demonstrat ca nu are nevoie de „protectie speciala”. Prezenta la Baia Mare, a cumparat  nuci din Piata Izvoare.

12096556_979461465452442_199713606469853773_n

Anul acesta, impreuna cu presedintele PNL Maramures, deputatul Mircea Dolha, a vizitat Expo Flora, a mers pe jos prin Baia Mare, a vorbit cu oamenii de pe strada si a servit masa la o taraba din Centrul Vechi.  A ajuns acolo fara „antemergatori”  pe motocicleta si a plecat tot asa. Romanii sunt oameni pasnici si primitori. Cine nu intelege acest lucru nu are ce sa caute in politica.

14390867_10202297477155906_4284700761850452989_n

 

LĂSAȚI UN MESAJ