TOP 10 SECRETE! Cum scapi de pofta de dulciuri

0
348

secrete-dieta

Nu este deloc uşor să scapi de pofta de dulciuri atunci când îţi doreşti fie să topeşti kilogramele în plus, fie să te menţii la o greutate optimă. Iată însă câteva alimente care te vor scăpa de această problemă.

Atunci când ţii o dietă sau încerci să menţii un stil de viaţă sănătos, poate cel mai greu lucru este să scapi de pofta constantă de dulciuri. Specialiştii în nutriţie au dezvăluit care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi cât mai des în meniu, pentru a nu mai râvni la “plăceri interzise”, precum ciocolata sau îngheţata.

secrete-dieta1

1. Somon – Te ajută să-ţi menţii pe o perioadă mai lungă senzaţia de saţietate, iar asta are drept consecinţă faptul că nu vei mai simţi nevoia gustărilor dintre mese. În plus, se pare că are capacitatea de a-ţi regla metabolismul.

secrete-dieta2

2. Quinoa – Pofta de dulce scade considerabil atunci când consumi quinoa, ce conţine carbohidraţi sănătoşi, fără gluten, şi este o incredibilă sursă de proteine. Iar pe lângă eliminarea poftei de dulce, reglează şi nivelul zahărului din sânge.

secrete-dieta3

3. Brocoli – Nu doar că are foarte puține calorii, dar ajută și la procesul natural de ardere a grăsimilor. Este de asemenea bogat în fibre și micronutrienți.

secrete-dieta4

4. Ulei de cocos – Înlocuieşte uleiul clasic de floarea soarelui cu cel de cocos pentru a-ţi regla metabolismul şi pentru a grăbi procesul de ardere a grăsimilor din organism.

secrete-dieta5

5. Edamame – Sunt adesea folosite în bucătăria japoneză, dar reprezintă o gustare ideală în orice moment al zilei. Mai mult, pot fi adăugate în ciorbe ori salate, fiind bogate în proteine şi fibre.

secrete-dieta6

6. Grapefruit – Se spune despre fructe că îngraşă, însă grapefruitul este unul dintre acele fructe ce face excepţie de la această regulă.

secrete-dieta7

7. Ardei iuţi – Îţi grăbesc metabolismul şi au capacitatea de a transforma caloriile în energie. Reprezintă ingredientul secret ce te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

8. Zmeură – Este dulce şi gustoasă, dar săracă în zaharuri, ceea ce o transformă în aliatul tău de nădejde pe timp de dietă.

9. Avocado – Avocado conţine grăsimi, dar grăsimi sănătoase, care te ajută să te simţi sătul mai multă vreme şi să scapi de pofte. Specialiştii recomandă consumarea unui fruct de avocado pe zi.

secrete-dieta10

10. Migdale – Contradicţia în cazul lor constă în faptul că sunt bogate în calorii, dar totodată ne ajută să slăbim. Nu consumaţi însă mai mult de o mână de migdale pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ