Chef Nicolai Tand, maramureşeanul ce dovedeşte că viaţa bate întotdeauna filmul!

0
7359

Nicolai Tand are o poveste de viaţă incredibilă, ce cu uşurinţă ar putea servi drept inspiraţie pentru scenariul unui film. S-a născut în Maramureş, dar la o vârstă fragedă “şi-a luat lumea în cap”, visând să-şi construiască un nume peste hotare. Nu i-a fost deloc uşor, dar a reuşit să-şi îndeplinească visul şi să devină unul dintre cei mai apreciaţi Chefi.

Povestea vieţii lui începe pe data de 12 aprilie 1974 în Rozavlea, un sat micuţ din Maramureşul istoric. Ajuns la 20 de ani, tânărul Nicolai a părăsit sânul familiei şi a plecat în lumea largă pentru a-şi descoperi menirea. A ajuns în Franţa, dar a aflat rapid că nici măcar acolo câinii nu umblă cu covrigi în coadă, aşa că nu s-a oprit. A plecat mai departe, spre Anglia, Italia şi America , înfruntând cu capul sus toate greutăţile pe care viaţa i le-a scos în cale.

dsc_0845-580x400

Se spune că munca înnobilează omul, iar Nicolai Tand demonstrează asta!

Nicolai nu a încercat niciodată să fugă de muncă, fie că era vorba despre vândut ziare sau trudit pe şantiere. Dormea pe unde apuca, mânca la cantina săracilor şi se spăla la baia comunală, mânat fiind de o singură dorinţă: aceea de a reuşi prin propriile forţe!

După doi ani în care a lucrat ca şofer pe ambulanţă, experienţă care l-a marcat profund şi pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai grele din viaţa lui, Nicolai s-a angajat într-un restaurant. A pornit de jos şi a trecut, preţ de 6 ani, prin toate etapele. De la spălatul vaselor până la director general.

cumparaturi-de-fructe-nicolai-tand-cora-9

Ajungând din nou în Franţa, a lucrat în restaurante de prestigiu din capitala franceză, localuri în care obişnuiau să îşi facă veacul staruri de talie mondială, cum ar fi Madonna, Alain Delon, Metallica sau Christina Aguillera.

Anii petrecuti departe de Romania nu l-au facut sa-si piarda dulcele grai maramuresean!

După 13 ani, Nicolai Tand a revenit acasă, în România . Mai bogat în primul rând cu experienţa anilor de trudă, dar şi cu o situaţie financiară ce i-a permis să îşi deschidă aici propriul restaurant, care este astăzi unul dintre cele mai bine cotate din Bucureşti.

A pătruns şi în lumea televiziunii, iar după ce a făcut parte din juriul unui important cooking show, prezintă acum, alături de Maria Simion, emisiunea “Star Chef”.

image1

 

 

 

 

 

 

Are o soţie superbă şi doi copii minunaţi, dar ceea ce este cu adevărat de admirat la el este că nu a uitat de unde a plecat. Şi chiar după atâţia ani petrecuţi departe de casă, el vorbeşte tot în dulcele grai maramureşean!

LĂSAȚI UN MESAJ