Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Maramureş în impas

0
217

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, cea mai mare investiție a Consiliului Județean, a ajuns într-un punct critic, transmite Radio România Actualităţi.

În valoare de 64 de milioane de euro și finanțat de Uniunea Europeană, proiectul este realizat în proporție de doar 50 la sută, cu o lună înaintea termenului de finalizare.

Sistemul trebuie să cuprindă realizarea unor mari investiții – depozit ecologic cu stații de sortare, de tratare și de transfer, centre de colectare – iar activitatea de gestionare trebuie împărțită pe patru mari zone din județ.

Unii edili din județ sunt de părere că Sistemul de Manegement Integrat al Deșeurilor nu va fi funcționabil și din cauza costurilor mari de transport care revin primăriilor.

Una peste alta, în localitatea unde s-au început lucrările la centrul de depozitare și reciclare o parte din populație este împotriva funcționării unei asemenea investiții.

Speranța autorităților județene este în prelungirea termenului de finalizare a proiectului.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/maramures_gestionarea_unitara_a_deseurilor_in_impas-94110#sthash.43sP0fjT.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ