Cătălin Cherecheș iese din arestul la domiciliu! Vezi aici toate detaliile!

0
13674

Magistrații Tribunalului Cluj au admis astăzi cererea formulată de Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, de a fi eliberat joi, 3 noiembire 2016, din arestul la domiciliu pentru a putea participa la funeraliile Înaltpreasfințitului Justinian Chira, arhiepiscopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului.

chereches1

Decizia nu este însă una definitivă, ea putând fi contestată, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Conform deciziei emise astăzi de magistrații Tribunalului Cluj, Cătălin Cherecheș va putea părăsi arestul la domiciliu pentru câteva ore, pentru a putea participa la funeraliile Înaltpreasfințitului Justinian Chira. Mai exact joi, 3 noiembrie, între orele 11:30 – 15:00.

Cătălin Cherecheș este membru al Adunării Naționale Bisericești și, de-a lungul timpului, a avut o relație apropiată cu Înaltpreasfințitul Justinian Chira, părintele și îndrumătorul spiritual al maramureșenilor, care a trecut la cele veșnice în cursul dimineții de duminică, 30 octombie, la vârsta de 95 de ani.

Deși dreptul la spiritualitate reprezintă un lucru elementar de care trebuie să beneficieze orice cetățean, s-ar părea că procurorii DNA au pledat împotriva cererii depuse de Cătălin Cherecheș.

Magistrații, pe de altă parte, au înțeles normalitatea cererii formulate de primarul ales al Băii Mari și au dat o sentință până la urmă corectă și umană.

LĂSAȚI UN MESAJ