Când promisiunile din campania electorală rămân… simple promisiuni!

0
792

liviu-maian-pop

Parafrazând titlul unui vechi film romanesc cu „ilegaliști”, nu numai străzile au amintiri, ci și tunelurile, cum e cazul tunelului pe sub Munţii Gutâi, mult promis în campania electorală din 2012, sau aeroporturile, cum e cazul aeroportul din Baia Mare, a cărui extindere și modernizare era de asemenea mult promisă în aceleași alegeri.

Domnul Liviu Marian Pop, senator de Maramureș al Partidului Social Democrat, ne asigura, cândva pe la începutul anului 2013, că nici domnia sa, în calitate de senator, nici domnul Șova, în calitate de ministru „al Marilor Proiecte”, nici Victor Viorel Ponta, în calitate de Prim Ministru, nu vor uita promisiunile făcute maramureșenilor la alegerile care se încheiaseră cu doar două luni în urmă.

Desigur, am aflat între timp că singura prioritate a domnului senator Pop, ajuns și el ministru interimar al Educației, era să ducă la înfăptuire sarcina de partid și de stat de a-l scăpa pe domnul Victor Viorel Ponta de comisia care îi cerceta lucrarea de doctorat!

Un vechi proverb francez spune că „promettre c’est noble, tenir c’est bourgeois”, dar pentru că, la noi în țară, cu largul concurs al partidului comunist, din care se trage și partidul domnilor Pop, Șova și Ponta, atât nobilimea, cât și burghezia au fost eradicate, „a promite” a rămas doar un șperaclu cu ajutorul căruia orice așa zis „om politic” speră că poate accede spre funcții publice, iar a te ține de cuvânt a devenit un lucru aproape excentric. Mulți dintre politicienii ajunși în funcții publice nu se țin de promisiuni pur și simplu din teama de a nu se face de râs în fața colegilor și, ce e mai tragic, în fața alegătorilor.

Pentru că am ajuns până acolo încât poți fi bănuit că ești „un fraier” dacă încerci să-ți mai ții promisiunile în România!

Și ca să facem haz de necaz, nici nu știi cum e mai bine: să fim supărați pe domnii Pop, Șova și Ponta, sau să le fim recunoscători?!?

Dacă e să luam exemplul nefericit al autostrăzii surpate Sibiu – Orăștie, inaugurată electoral, tot pe timpul guvernării Ponta, și a cărei reparație ne costă pe toți zeci de milioane de euro, înseamnă că domnii respectivi n-au făcut altceva decât să ne scutească de niște cheltuieli în plus!

LĂSAȚI UN MESAJ