BREAKING NEWS! Toți consilierii municipali și județeni ai Forumului Democrat German au trecut la PNL!

0
12469

mez_6836

PNL Maramureș, procedând nemțește, revine la conducerea Primăriei Baia Mare și se pregătește să redevină principala forță politică din județ! Asta în urma semnării, de astăzi, a Protocolului dintre PNL Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare!

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a fost semnat Protocolul dintre PNL Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare, eveniment ce reprezintă punctul de plecare pentru ca organizația județeană liberală să redevină principala forță politică din județ!

Prin Protocolul încheiat între PNL Maramureș și Coaliția pentru Baia Mare, cei 7 consilieri ai Forumului Democrat German au semnat adeziunea la PNL, legea partidelor politice permițându-le acest lucru. În consecință, domnul Marinel Rob a devenit primar interimar din partea PNL.

mez_6886

Protocolul a fost semnat din partea PNL Maramureș, de președintele Mircea Dolha, Felician Ciceu (membru BPJ – PNL Maramureș și primar al comunei Dumbrăvița), Olivia Cherhat (membru BPJ – PNL Maramureș), Gavril Ropan (membru BPJ – PNL Maramureș și primar al comunei Coroieni) și Ionel Bogdan (membru BPJ – PNL Maramureș și Președinte PNL Baia Mare), iar din partea Coaliției pentru Baia Mare, de către Marinel Rob, primar interimar, Doru Dăncuș (Președinte PNȚCD Maramureș și Vicepreședinte CJ Maramureș), Clara Sinn (Președinte FDGR Baia Mare și consilier local Baia Mare), Mariana Pop (Consilier local Baia Mare) și Dorel Mureșan (Președinte PSRO și consilier local Baia Mare).

Ce presupune Protocolul

Protocolul are drept scop principal susținerea și implementarea proiectelor comune în Consiliul local Baia Mare și Consiliul județean Maramureș, necesare dezvoltării comunității, precum și a creșterii calității vieții cetățenilor din Municipiul Baia Mare și județul Maramureș.

Potrivit Protocolului, Partidul Național Liberal Maramureș va nominaliza un consilier local pentru funcția de consilier local cu atribuții de viceprimar al municipiului Baia Mare, care va beneficia de sprijinul consilierilor locali ai Coaliției pentru Baia Mare. În cazul în care primarul ales își reocupă funcția, PNL va desemna un consilier care să fie votat viceprimar.

După îndeplinirea celor convenite în Protocol, Coaliția pentru Baia Mare va desemna o persoană de notorietate, ce beneficiază de încredere și recunoaștere în rândul cetățenilor municipiului Baia Mare și a întregului județ, care nu încalcă criteriile de integritate ale Partidului Național Liberal, pentru a-și depune candidatura pe locul 1 la una din cele doua liste ale PNL Maramureș la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2017.

mez_6893

Astfel, PNL Maramureș, organizație care până în prezent avea doar 3 consilieri, ajunge să aibă acum majoritate în Consiliul Local Baia Mare.

Trebuie să apreciem măiestria Președintelui Mircea Dolha de a-și găsi aliați și de a transforma o bătălie pierdută într-o victorie a războiului.

S-ar părea că urmează mari surprize și la nivelul Consiliului Județean unde se prefigurează o răsturnare de situație de amploare. PNL, din perdant la alegerile locale de acum câteva luni, vrea să câștige alegerile parlamentare și să redevină principala forță politică a județului.

mez_6807

 

LĂSAȚI UN MESAJ