Breaking news ŞOC la conferinţa de presă a PNL Maramureş/ Deputatul Mircea Dolha anunţă „Consiliul Judeţean Maramureş va fi DIZOLVAT”/ Precedentul Galaţi

1
1166

Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a fost aleasă nelegal. Am decis să atacăm în contencios hotărârile: HCJ nr.99, HCJ nr.100 si HCJ nr.101. deoarece prin invalidarea celor doi consilieri judeţeni PNL la prima sedinţă de constituire a CJ li s-au încălcat drepturile de a putea candida şi de a fi aleşi mai ales că au avut mandat expres din partea conducerii PNL de a candida la functia de preşedinte al CJ respectiv vicepreşedinte, a anunţat preşedintele PNL Maramureş, deputatul Mircea Dolha, joi într-o conferinţă de presă.

„Consiliul Judeţean Maramureş va fi DIZOLVAT”, a susţinut şeful PNL Maramureş.

El a precizat că Mircea Man a fost chiar votat în BirouL Politic Naţional al PNL pentru candidatura la şefia CJ Maramureş.

În plus votul pentru constituirea CJ a fost viciat prin nevalidarea celor doi, mai spune Dolha.

2016-09-29-photo-00000032

„Cer Prefectului să verifice legalitatea celor trei hotărâri şi să-şi exercite atribuţiile”, a precizat şeful PNL Maramureş.

Mai mult, Mircea Dolha a declarat că cei doi colegi au fost mustraţi pentru că nu au depus contestaţiile încă de acum 3 luni, întârziind atât de mult cu procedura.

Plângerile prealabile au fost deja depuse la Consiliul Judeţean şi la Prefectura Maramureş.

O situaţie asemănătoare a avut loc în luna august la Galaţi.

Consiliul Județean (CJ) Galați a fost dizolvat printr-o sentință a judecătorilor. S-a ajuns la dizolvarea instituției ca urmare a unei manevre puse la cale de liderii PSD și ALDE Galați, eurodeputatul Dan Nica și senatorul Eugen Durbacă. Aceștia  le-au cerut consilierilor din partidele lor să nu voteze validarea mandatului de consilier județean al fostului primar Marius Stan. Acesta a contestat decizia și instanța i-a dat dreptate, obligându-i pe consilierii județeni să valideze mandatul. Judecătorii au dispus și anularea hotărârii de constituire a CJ Galați, precum și a celor trei hotărâri referitoare la alegerea președintelui și a celor doi vicepreședinți ai instituției.

De asemenea la Galaţi a fost dizolvat pe motive similare şi Consiliul Local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ