Băimărenii, campioni la dans sportiv!

0
564

image

În zilele de 15-16 octombrie 2016 a avut loc, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Național de Excelență de la Reghin, în premieră, ediția a XXV-a a Cupei României la dans sportiv, cât și cea de a XI-a ediţie a concursului de dans sportiv Cupa Mirona. Evenimentul a fost organizat de Clubului Sportiv Dansul Viorilor, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv.

În cadrul acestei manifestări clubul de dans RUS-TEAM Baia Mare a fost reprezentat de un număr de patru perechi, adăugând palmaresului clubului noi cupe și medalii, la fel de importante și unice ca oricare clasare în parte, ca rezultat al muncii necontenite realizată de întreaga echipă formată din dansatori, antrenori, rude, cât și susținători. Rezultatele lăudabile arată astfel:

– Rusu Alex și Rusu Maya – câștigători ai Cupei României la categoria Open Standard (10-11 ani) și locul 2 la Open Latino (10-11 ani);
– Kiss Bertalan Cristian și Illyes Dalma Maria – locul 2 la categoria Seniori II Standard;
– Psicoran Marc și Temian Maia – poziția 5 atât la Open Latino (6-9 ani), cât și Open Standard (6-9 ani);
– Campean Lukas și Robu Raluca Ioana – locul 9 la categoria Open Standard (12-13 ani).

În acest cadru de poveste, creat de notele muzicale calde, transpuse pe ringul de dans prin mișcările pricepute ale concurenților prezenți, împodobite de vestimentațiile viu colorate ale acestora, a avut loc și premierea a celor mai buni dansatori și antrenori români din cei 25 de ani sărbătoriți de la înființarea Federaţiei Române de Dans Sportiv.

O filă din acest minunat drum, cu tendință permanentă ascendentă, parcurs de dansul sportiv român la nivel mondial, este scrisă de clubul de dans RUS-TEAM Baia Mare. Anul acesta fiind celebrată perechea mixtă Paul Rednic și Roxana Lucaciu, aflați pe prima poziție al clasamentului mondial la Tineret Standard încă de la 1 ianuarie 2016, poziție întărită iar și iar prin titlurile urmate, de campioni europeni și mondiali la aceeași categorie. Locul acestora în fruntea clasamentului este de necontestat.

Felicitări pentru rezultatele excelente aduse României, pentru efortul depus pentru a depăși obstacolele prezente, cum ar fi: antrenamente la distanță din timpul săptămânii și cele nesfârșite din weekenduri, probleme de transport cu avionul pentru ajunge la timp la competiții, și altele; fapte relatate în cadrul interviului acordat reporterilor revistei Flashdance.

Și cum în sportul de performanță nu există rezultate fără un antrenor pe măsură, în cadrul aceleiași gale a fost premiat și domnul Alexandru Rusu, pentru întreaga sa carieră ca antrenor printr-o diplomă de ”recunoaștere a excelenței, devotamentului și spiritului combativ pus în slujba dansului sportiv, un antrenor care nu ostenește niciodată să împărtășească secretele performanțelor sale generațiilor de dansatori”. Citat de pe diploma primită de domnul Rusu, care îl descrie cum nu se poate mai bine. Felicitări că mai există astfel de persoane, care să lupte pentru credințele și principiile proprii.

Nu în ultimul rând, felicitări dansului sportiv român, pentru cele 11 medalii de aur, 11 de argint și 18 de bronz, obținute la Campionatele Mondiale şi Europene, în toți acești ani, ajuns, prin acestea, în fruntea dansului sportiv mondial, la egalitate cu Italia, urmate de Germania.

Un adevărat prilej de sărbătoare!

LĂSAȚI UN MESAJ