ANCOM: Taxa de reziliere a contractului de telefonie mobilă, ilegală

0
395

Legislaţia generală din domeniul protecţiei consumatorilor nu permite operatorilor de telefonie să impună o sumă fixă care trebuie plătită de utilizator în cazul rezilierii contractului înaintea expirării perioadei minime, spune Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

ANCOM precizează că utilizatorii care deţin abonamente de telefonie, internet sau televiziune vor plăti, de regulă, unele penalităţi la rezilierea contractului înainte de expirarea perioadei minime prevăzute de acesta, informează News.ro.

Utilizatorii care doresc rezilierea contractului trebuie sa verifice dacă a expirat perioada minimă a contractului, de regulă, 12 sau 24 de luni, iar, în caz contrar, care sunt sumele pe care ar trebui să le plătească pentru încetarea contractului înainte de expirarea acestei perioade.

Regula este valabilă şi pentru persoanele care doresc să-şi porteze numărul de telefon, avand în vedere că, prin depunerea unei cereri de portare, acestea solicită automat şi încetarea contractului de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ